Renault

Frânare

Sistemul de frânare este primul element de siguranță activă al vehiculului tău. Este foarte important ca sistemul de frânare precum și fiecare element din componența acestuia să fie bine întreținut, cu scopul de a evita mărirea distanței de frânare. 

PROGRAMARE ONLINE

Te așteptăm să faci o vizită în service-ul auto MERIDIAN dacă ai constatat oricare dintre aceste semne de uzură ale sistemului de frânare:

  • vibrații în pedală
  • cursa pedalei este anormală (dură, elastică, moale, lungă)
  • autoturismul este instabil (vibrații în volan, dificultăți la pornire și rulare)
  • frâne cu timp mare de răspuns
  • frânare bruscă, sacadată sau zgomotoasă
  • distanță de frânare mărită

Siguranța ta la volan depinde în mod special de trei elemente: frâne, amortizoare și anvelope. Acestea formează un „triunghi de siguranță”. În momentul în care unul dintre aceste trei elemente este defect sau nu funcționează în parametri optimi, siguranța ta nu mai este deplină.


Sistemul de frânare trebuie întreținut pe toată durata de viață a autoturismului. În service-urile MERIDIAN specialiștii noștri te vor sfătui cu privire la operațiunile de întreținere ale sistemului de frânare, inclusiv a componentelor acestuia: plăcute de frână, discuri, kituri de frână, ganituri, supape sau lichid de frână.

La fiecare revizie, în service-ul MERIDIAN se verifică:

  • gradul de uzură al plăcuțelor de frână față și spate
  • etanșeitatea circuitului de frânare.


În carnetul de întreținere Renault se recomandă înlocuirea lichidului de frână o dată la 4 ani sau în limita a 120.000 km (verifică carnetul de întreținere al autoturismului tău).

În orice situație, nu ezita să ceri sfatul profesioniștilor MERIDIAN cu privire la sistemul de frânare al mașinii tale.

Pentru a păstra siguranța vehiculului tău la standardele la care a fost fabricat (5 stele EURONCAP pentru cea mai mare parte a vehiculelor Renault), este important să utilizezi piese de origine Renault, concepute pentru a menține nivelul de siguranță și performanță a sistemului de frânare al vehiculului și să efectuezi operațiunile de întreținere sau reparație a sistemului de frânare la un service autorizat Renault, așa cum este MERIDIAN Auto.

 

Programează-te acum pentru o verificare a sistemului de frânare.

  • online, utilizând formularul disponibil aici
  • telefonic la numărul: 021.301.90.30

Pentru îmbunătățirea experienței de navigare, acest site folosește Cookies. Continuând navigarea îți exprimi acordul asupra utilizării acestora, în conformitate cu Politica de Cookies.