Dacia

Toba de eșapament

Sistemul de eșapament se uzează prematur în cazul în care automobilul este utilizat pentru călătorii foarte scurte, frecvente, cu o distanță mai mică de 5 kilometri. Șocurile termice provocate de succesiunea de porniri și opriri ale motorului, trepidațiile, expunerea la intemperii – toate acestea duc la uzură și în cele din urmă la defecțiuni ale sistemului de evacuare. Tocmai din aceste motive eșapamentul trebuie schimbat la fiecare 80.000 de kilometri.

PROGRAMARE ONLINE

Sistemul de eșapament reduce viteza și temperatura gazelor provenite din motor. Sistemul de evacuare are două roluri:

  • reduce nivelul de zgomot al vehiculului 
  • limitează emisiile poluante


Pentru a păstra nivelul de zgomot la un nivel optim și pentru a nu crește nivelul de noxe emise este întotdeauna recomandat să utilizezi piese auto de origine. Sistemul de evacuare este mult mai complicat decât pare la o prima vedere, în componența acestuia intrând un set de țevi și amortizoare acordate cu deosebită atenție, asemeni unui instrument muzical.

Pentru a trece ITP-ul (Inspecția tehnică periodică) funcționarea eșapamentului trebuie să fie în parametri optimi. Asigură-te că sistemul de evacuare funcționează eficient, efectuând o verificare la service-ul MERIDIAN, service autorizat Dacia-Renault.


Programează-te acum pentru o verificare a sistemului de evacuare a noxelor: 

  • online, utilizând formularul disponibil aici
  • telefonic la numărul: 021.301.90.30

Pentru îmbunătățirea experienței de navigare, acest site folosește Cookies. Continuând navigarea îți exprimi acordul asupra utilizării acestora, în conformitate cu Politica de Cookies.