Dacia

Curele

Cureaua de distribuție și cureaua de transmisie sunt elemente esențiale pentru buna funcționare a autoturismului și pentru siguranța în trafic.

PROGRAMARE ONLINE

Sistemele de distribuție și transmisie trebuiesc verificate periodic, recomandat la 30.000 de kilometri iar la 120.000 de kilometri curelele trebuie schimbate. Verifică carnetul de întreținere al mașinii tale cu recomandările producătorului.

 

Având în vedere rolul primordial pe care curele îl au în buna funcționare a autoturismelor, este foarte important să utilizezi doar piese de origine, iar înlocuirea curelelor trebuie făcută la un reparator autorizat Dacia-Renault, așa cum este și MERIDIAN Auto.  

Cureaua de transmisie – este o componentă ce permite acționarea alternatorului, a climatizării și a direcției. În cazul în care cureaua de transmisie se rupe sistemele hidraulice nu mai funcționează (servodirecție și aer condiționat), iar mașina se oprește în scurt timp.

Cureaua de distribuție – transmite mișcarea de rotație a arborelui cotit la axul mașinii și la pompe (pompa de apa și pompa de injecție).

Kitul de distribuție – conține rola / rolele întinzătoare și cureaua de distribuție.

Pentru îmbunătățirea experienței de navigare, acest site folosește Cookies. Continuând navigarea îți exprimi acordul asupra utilizării acestora, în conformitate cu Politica de Cookies.